Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σχετικά


Παγκόσμια ημέρα πλεξίματος σε δημόσιους χώρους
Η Danielle Landes, το 2005 ξεκίνησε  την παγκόσμια (World Wide) ημέρα πλεξίματος σε δημόσιους χώρους. Ήταν ένας τρόπος να συναντηθούν οι πλέκτριες και να απολαύσουν το πλέξιμο, την ανταλλαγή απόψεων, την γνωριμία με παρόμοιες ομάδες. 
Το πλέξιμο μπορεί να είναι μια μοναχική δραστηριότητα. Είναι εύκολο να πλέκουμε κάπου μόνες και να βυθιζόμαστε στο έργο μας χωρίς να σκεφτόμαστε όλες τις άλλες πλέκτριες εκεί έξω. Γείτονες μπορούσαν να περάσουν όλη τους τη ζωή μη γνωρίζοντας ποτέ ότι τη διπλανή τους κυρία την ευχαριστεί να πλέκει. 
Η ειδική ημέρα καθιερώθηκε για να βγούμε από το σπίτι μας και να πάμε ένα τοπικό συμβάν όπου το πλέξιμο λειτουργεί σαν ρυμούλκηση για κοινωνικότητα, για  ανθρώπους μ΄αυτό το κοινό ενδιαφέρον. Μια σπίθα, για ν΄ ανάψει μια φωτιά, να βρεθούμε έξω στον καθαρό αέρα?
Η WWKiP ημέρα είναι μοναδική, δεδομένου ότι είναι το μεγαλύτερο γεγονός για τις πλέκτριες στον κόσμο. Κάθε τοπική εκδήλωση οργανώνεται μ΄ έναν εθελοντή ή μια ομάδα εθελοντών. Η κάθε διοργανώση εκδήλωσης στόχο έχει να. φέρνουν οι συμμετέχοντες τις δικές τους νέες ιδέες στο σχεδιασμό για το που θα πρέπει να διεξαχθεί το συμβάν, και αυτό που οι συμμετέχοντες θα ήθελαν να κάνουν. Η ημέρα αυτή καθιερώνεται WWKiP από το δικό μας ενδιαφέρον.  
Στο παρελθόν κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτό το γεγονός ως ένα μέσο για να δείξουν στο ευρύ κοινό ότι μόνο οι γιαγιάδες ήταν δεμένης με την παράδοση κάτι που το σεβόμαστε αλλά προχωράμε με νέες ιδέες και εφαρμογές.
Η WWKiP ημέρα δείχνει πραγματικά για το ευρύ κοινό ότι το πλέξιμο μπορεί να είναι μια δραστηριότητα κοινότητας με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο. Σε μερικά σημεία υπάρχουν πολλές διαφορετικές ομάδες πλεξίματος που ποτέ δεν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, ενώ την WWKiP Ημέρα έρχονται μαζί στο ίδιο μέρος, κι έτσι αρχίζουν να συνδέονται.

Το 2005 υπήρχαν περίπου 25 τοπικές εκδηλώσεις σ΄ όλο τον κόσμο. 
Το 2006 υπήρχαν περίπου 70 τοπικές εκδηλώσεις. 
Το 2007 υπήρχαν περίπου 200. 
Το 2008 υπήρχαν 800 εκδηλώσεις και, 
το 2009 υπήρχαν 751.

Με τα χρόνια έχουν υπάρξει τοπικές εκδηλώσεις στην Αυστραλία, Κίνα, Αγγλία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Σουηδία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ελλάδα και τόσες άλλες χώρες.

Η Παγκόσμια ημέρα πλεξίματος σε δημόσιους χώρους WWKiP γίνεται από το δεύτερο Σάββατο μέχρι την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου κάθε έτους. Καθιστώντας την μια εβδομάδα γιορτής του πλεξίματος και των άλλων τεχνών που συνδέονται με τις ίνες.
Χρειάζεται μεγάλη γενναιότητα για να τολμάς να είσαι ο εαυτός σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: