Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Κεράσματα

Συναντήσεις γυναικοπαρέας χωρίς κεράσματα δεν γίνεται. 
Κοπιάστε να σας κεράσουμε!

Οι συνταγές μας  
Καλή επιτυχία!

Μους λεμονιού της Ελίνας
α)Βάζουμε στην κατάψυξη, ένα κουτί γάλα εβαπορέ Νουνού  για 1h
β)Mε τη 1/2 ποσότητα υγρών, φτιάχνουμε ζελέ λεμόνι και το αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι να κρυώσει.
γ)Κτυπάμε :
1/2 ποτήρι χυμό λεμονιού μ΄
1ποτήρι ζάχαρη και
1/2 ποτήρι νερό
Προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια που χρησιμοποιήσαμε.
Ενώνουμε και κτυπάμε τα τρία μίγματα α,β και γ.
Η μους διατηρείται στο ψυγείο.
*** 
Μαρέγκα Μερκέττας
Χρησιμοποιούμε αυγά που τα βάζουμε σε χλυαρό νερό για 1/4h, αν θέλουμε να είμαστε σίγουρες ότι δεν θα είναι κρύα (Με κρύα αυγά δεν δένει η μαρέγκα).
Κτυπάμε 3 ασπράδια (όχι σε αλουμινένιο σκεύος γιατί θα πάρουν γκρίζο χρώμα, ούτε σε πλαστικό σκεύος, γιατί αν έχει κρατήσει λιπαρότητα δεν θα γίνει η μαρέγκα)
Προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι λεμόνι  
Ξύσμα ενός λεμονιού
Ελάχιστο ξύδι 
1/2 κουταλάκι μαστίχα χίου τριμμένη
1 βανίλια
Μόλις στερεοποιηθεί το μίγμα ρίχνουμε 
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
Σταματάμε το κτύπημα σύντομα γιατί θα υγροποιηθεί το μίγμα.
(Αν για κάποιο λόγο δεν είναι πολύ σφικτό το μίγμα ρίχνουμε ελάχιστο κορν φλάουρ, το αποτέλεσμα το τρώμε εμείς δεν το κερνάμε).
Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί, με κορνέ κάνουμε μπουκίτσες, ή στρώνουμε σε ταψάκι το μίγμα . Ψήνουμε στους 80 βαθμούς για 2h περίπου,πριν αρχίσουν να γίνονται μπεζ. Αφού κλείσουμε το μάτι, δεν ανοίγουμε το φούρνο για 1/2h ακόμη.
 *** 
Ginger-Μπισκοτάκια της Καίτης
Κτυπάμε για λίγο στο μίξερ 120 γρ.φρέσκο βούτυρο αγελάδας ελαφρά λιωμένο μαζί με
1αυγό και
50 γρ.μαύρη ζάχαρη,
1 αυγό
1/4 της κούπας πετιμέζι.
Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια αφού προηγουμένως προσθέσουμε :
290 γραμμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο οποίο έχουμε ανακατέψει 
1/2 κ.γ. σόδ,
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
από  1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, κανέλλα,  τζίντζερ
Αν θέλουμε να τα στολίσουμε κάνουμε γλάσο με
1 κούπα άχνη ζάχαρη
2 κ. σ. γάλα
Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 cm με δύο λαδόκολλες πάνω κάτω. Κόβουμε με κουπ πατ 50 μπισκοτάκια.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στη μεσαίασχάρα, για 10΄
 *** 
Τρουφάκια ινδοκάρυδου Τέρρυς+Πειραχτήρι (Μερκέττα)
Σ΄ ένα μπολ βάζουμε 1 ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο φρέσκο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
600 γραμμάρια λευκή σοκολάτα λιωμένη
Προσθέτουμε καρύδα τριμμένη περίπου 250 γρ. μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα που να πλάθεται. Το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ομοιογενοποιηθεί.
Βάζουμε λίγο κονιάκ στα χέρια και άρχιζουμε να φτιάχνουμε 50 μπαλίτσες. Μία μία τις επικαλύπτουμε με τριμμένη καρύδα και τις βάζουμε στο ψυγείο.
Καλοφάγοτα!

1 σχόλιο:

Λουκια είπε...

Λαχταριστες οι συνταγες,απολαμβανω πολυ την στιλμη οταν μας κερνατε ...